Project

General

Profile

Qualcomm QCA6174 Wifi not working

nun - 3 months ago -

My laptop (a Dell Latitude 3580) uses a Qualcomm QCA6174 wifi adapter, which I just can't seem to get working properly.

lspci | grep -i net

produces the following output:
[nun@freedom ~]$ lspci | grep -i net
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 15)
02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros QCA6174 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 32)

If I have understood the Wiki page correctly, I won't have to install anything. but when I run
ip link

I only get the following output:
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode DEFAULT group default qlen 1000
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
2: enp1s0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc fq_codel state UP mode DEFAULT group default qlen 1000
    link/ether [mac] brd ff:ff:ff:ff:ff:ff


Replies (2)

RE: Qualcomm QCA6174 Wifi not working - bill-auger - 3 months ago -

the only entry for that device on h-node indicates that it is not supported by the debian kernel without blobs - you may need to replace it, in order to use it with linux-libre

https://h-node.org/wifi/view/en/1849/Atheros-QCA6174-802-11ac-Wireless-Network-Adapter/1/1/undef/undef/undef/undef/wifi-works/QCA6174

you could see if the module is loaded

# lsmod | grep ath

or if not, try loading it manually

# modprobe ath9k

RE: Qualcomm QCA6174 Wifi not working - nun - 3 months ago -

Oh well, loading the module didn't do anything either. I guess I will have to look into supported USB adapters.

    (1-2/2)