Project

General

Profile

Bug #1399

[mlt] Kdenlive can't render videos

shackra - almost 2 years ago - . Updated almost 2 years ago.

Status:
fixed
Priority:
bug
Assignee:
% Done:

100%


Description

reported here https://bugs.archlinux.org/task/54680
My guess there is a issue when the libre- version of the packages were compiled for mlt.

Basically:

Description: after updating mlt to last version, kdenlive cannot render videos

Additional info:
  • package version(s)
    mlt 6.4.1-6
    kdenlive 17.04.2-1
    glibc 2.25-5
  • config and/or log files etc.

Steps to reproduce:

$ LC_ALL=C kdenlive

You will get:

mlt_repository_init: failed to dlopen /usr/lib/mlt/libmltopencv.so
(libwebp.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory)
mlt_repository_init: failed to dlopen /usr/lib/mlt/libmltopengl.so
(libmovit.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory)

Trying to render a project makes kdenlive fail with this error:

mlt_repository_init: failed to dlopen /usr/lib/mlt/libmltopencv.so (libwebp.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory)
/bin/melt: Relink `/usr/lib/libsystemd.so.0' with `/usr/lib/librt.so.1' for IFUNC symbol `clock_gettime'

History

#1

Updated by ovruni almost 2 years ago

  • % Done changed from 0 to 50
  • Assignee set to ovruni

opencv was rebuilt against libwebp-0.6.0, try again and tell me if the problem has been fixed.

#2

Updated by ovruni almost 2 years ago

  • % Done changed from 50 to 100
  • Status changed from open to fixed

Also available in: Atom PDF