Project

General

Profile

Bug #2384

[OpenRC LXDE netinstall] Graphical applications refuse to execute on display :0.0 randomly

temporaryuser - 5 months ago - . Updated 5 months ago.

Status:
unconfirmed
Priority:
bug
Category:
OpenRC
Assignee:
-
% Done:

0%


Description

For some reason, graphical applications refuse to execute on display :0.0 randomly.

History

#1

Updated by bill-auger 5 months ago

  • Category set to OpenRC
#2

Updated by temporaryuser 5 months ago

This is fixed by the following hack:
`su -` or maybe even `su`, opening another display.

#3

Updated by temporaryuser 5 months ago

Only `su -`.

#4

Updated by freemor 5 months ago

This issue is covered here:

https://wiki.parabola.nu/OpenRC#Launch_X11_without_root_access

Also it was already covered #2271
Please do check for existing BRs before filing a new one.

#5

Updated by bill-auger 5 months ago

i think this is about the behavior of the LiveISO, not the installed system?

#6

Updated by freemor 5 months ago

In that case then this changes to a "info needed". Just tried the iso (parabola-openrc-lxde-2019.03.11-dual.iso) all apps I clicked worked,
Opened a terminal. apps launched from the terminal work (Terminal defaults to user root)

Can the OP please provide steps to reproduce.
Thanks

#7

Updated by temporaryuser 5 months ago

I have opened lxterminal, done something (not sure what), then all applications refused to start, including new terminals (not windows).
This issue cannot be reproduced in other ttys.

#8

Updated by temporaryuser 5 months ago

I'm not sure as I have not installed it.

Also available in: Atom PDF