Project

General

Profile

Bug #2628

no network after installing openrc system on X200 with Libreboot

arojas0609 - 14 days ago - . Updated 10 days ago.

Status:
unconfirmed
Priority:
bug
Category:
OpenRC
Assignee:
-
% Done:

0%


Description

After several days struggling to install Parabola Linux on a Lenovo X200 system with Libreboot, I have finally been able to do it successfully :-)

Here my conclusions in case they can be useful for the community and in case these procedures can be improved:

1- The installation of Parabola with the last version OpenRC CLI, works but when booting there is some problem with the network interfaces, because they do not appear.
2- The installation of Parabola with the last version of systemd CLI, doesn't work, Libreboot is not able to start the Parabola Live system.
3- The installation of Parabola with the last version of systemd LXDE , doesn't work, Libreboot is not able to start the Parabola Live system.
4- For a successful installation I had to use another computer with a usual BIOS, and once installed move the hard disk to the X200 system.

5- The installation of Parabola with OpenRC LXDE always fails in a computer with a "normal" BIOS and X200 Libreboot, it seems that the scripts doesn't install grub correctly ...

History

#1

Updated by bill-auger 13 days ago

  • Category set to OpenRC
  • Subject changed from Some (bugs) experience installing Parabola in a X200 Libreboot system to no network after installing openrc system on X200 with Libreboot

arojas0609 - were you 'andrew' on IRC yesterday?

thanks for the thorough evaluations - those user-experiences have been needed for a long time

most of the items you noted are known and covered in another ticket #2108 - i dont recall of anyone trying to boot libreboot in BIOS mode though - can libreboot boot any ISOs in BIOS mode ? - if so, then i presume that it could boot the parabola systemd ISOs

the new issue reported in this ticket, is the missing system net devices after installing an openrc system - someone else may have reported that on IRC yesterday too; so i will change this ticket to focus on that issue

#2

Updated by arojas0609 13 days ago

Hi, yes I'm andrew from IRC ;-)

If you need to make some other test with libreboot ...

Otherwise, I see that the problem of systemd (CLI, LXDE) it's cover in ticket #2108, but not the problem or Parabola OpenRC LXDE installation ... I will test this with more accuracy ...

#3

Updated by arojas0609 12 days ago

For the problem with OpenRC LXDE installation I have opened a new ticket #2630

#4

Updated by bill-auger 10 days ago

perhaps the distinction of libreboot in different BIOS modes, could be at the root of issue #2108 - someone, using a computer with dual BIOS modes and libreboot installed, would need to try that combination and discover if it works or not - in either case, another important clue would be accumulated, regarding which hardware+software combinations work and which do not

if you like to try some more experiments, i added some suggestions (note-23) to ticket #2108

Also available in: Atom PDF