Project

General

Profile

Bug #228

wlan0 disappears after hibernation

ilbou - almost 7 years ago - . Updated over 3 years ago.

Status:
info needed
Priority:
critical
Assignee:
-
% Done:

0%


Description

How to reproduce:

1. sudo pm-hibernate
2. turn your machine back on
3. check wlan0 with ip link

Kernel:

3.6.3-1 LIBRE

History

#2

Updated by mtjm almost 7 years ago

As stated in https://lists.parabolagnulinux.org/pipermail/assist/2012-November/000084.html, it did not occur with 3.5.4-1. Probably no one here knows how to fix it or find what exact change introduced this bug.

#3

Updated by sandy almost 7 years ago

How can I rollback to 3.5.4-1?

#4

Updated by mtjm almost 7 years ago

http://repo.parabolagnulinux.org/libre/os/mips64el/linux-libre-3.5.4-1-mips64el.pkg.tar.xz might still have the package. I don't know what else depends on the kernel being newer, make sure you can fix it before downgrading if it doesn't boot.

#5

Updated by plog almost 7 years ago

Will I be able to install new packages if I rollback to it?
AFAICT, partial upgrades are not supported.

#6

Updated by plog almost 7 years ago

I've just checked 3.6.8-1-LIBRE; same problem.

#7

Updated by loginn almost 7 years ago

1\ I'm getting "yeeloong_laptop config not found!!" on this step:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Kernels/Compilation/Traditional#localmodconfig

Where can I find it?

Can I use the following file? Where should I move it?

/usr/lib/modules/3.6.8-1-1-LIBRE/kernel/drivers/platform/mips/yeeloong_laptop.ko.gz

2\ Is it necessary to adapt this guide to make it work on yeeloong?

#8

Updated by fauno almost 7 years ago

it seems that usb altogether doesn't work after resuming, maybe compiling usbcore as a module again could be useful?

#9

Updated by plexton almost 7 years ago

I can't reproduce this bug in 3.4.23(0). (I compiled it using localmodconfig.)

Could you package this version and place it in the community repo?

PS: It's necessary to apply a patch to avoid an error, which is probably not related to this bug.

(0) http://linux-libre.fsfla.org/pub/linux-libre/lemote/gnewsense/pool/debuginfo/linux-build-3.4.24-gnu_0loongsonlibre_mipsel.tar.bz2

#10

Updated by chakl almost 7 years ago

I can't reproduce this bug in 3.4.23(0). (I compiled it using localmodconfig.)

The above is not true. It turned out that wlan0 appears after hibernation and it is possible to scan using iwlist, but it is not possible to connect to any network using wpa_supplicant. (Reboot solves the problem.) Why does it fail?

#11

Updated by Anonymous over 3 years ago

  • Project changed from 3 to Software ports

Also available in: Atom PDF